Влітку поточного року центральний офіс української кондитерської корпорації Roshen змінив локацію – тепер він розташовується на території її фабрики по проспекту Науки в Києві в одному з колишніх промислових будівель. Створення нового простору стало можливим завдяки диверсифікації виробництва, в результаті якої кілька цехів були звільнені від технічного обладнання. Було прийнято рішення облаштувати в одному з них сучасні open space офіси для співробітників підприємства. Редевелопмент старого цеху – частина масштабної реконструкції фабрики, що включає також благоустрій її території з будівництвом льодової ковзанки площею 2000 м2 і динамічного фонтану. Новий громадський простір отримало назву Roshen Plaza.
Над проектом реконструкції фабрики Roshen працювали архітектурні бюро з України та Франції, які були відповідальні за три етапи – переобладнання старого цеху під офісні приміщення та реновацію фасаду, а також благоустрій території. На сьогоднішній день завершені перші дві стадії і частина робіт по третій. Генеральним підрядником виступила компанія VOROPAY CONSTRUCTION, яка також виконала частину субпідрядних робіт. Детальніше про проект розповів її засновник Володимир Воропай.
Ви називаєте цей проект одним з найскладніших за останній час, але і одним з найцікавіших. Чому?
В даному проекті взяли участь понад 35 компаній, включаючи службу замовника, три проектні організації та підрядні фірми, одночасно на будівельному майданчику могло знаходитися 220-250 чоловік. Складність полягала в тому, щоб виконати його в терміни при такій кількості учасників. Крім того, окрім трьох основних планів, у деяких підрядників виникла необхідність створити свої креслення, наприклад, системи вентиляції та кондиціонування, ін. Нам потрібно комунікацію всіх учасників і їх розробок. Виходила дуже довга гілка погоджувальних структур.